Latest News

Max - GenÇ Hİtler / 2002

12 Eylül 2009 Cumartesi , Posted by izlesene at 18:29

FILM HAKKINDA BILGI



Yönetmen : Menno Meyjes

Senaryo : Menno Meyjes

Yapım : 2002, İngiltere / Kanada / Macaristan

Tür : Dram

Görüntü Yönetmeni : Lajos Koltai

Müzik : Dan Jones

Oyuncular

John Cusack, Leelee Sobieski, Noah Taylor, Ulrich Thomsen, Molly Parker, David Horovitch, Janet Suzman, John Grillo, Anna Nygh



ÖZET




Max Rothman, genç ve yetenekli bir ressamdır. Gelecek vaadeden Max, 1. Dünya Savaşı'nın patlak vermesi sonucu orduya alınır. Savaşta yaralanan Max, bir kolunu kaybeder ve resim yapamaz hale gelir. Bunun üzerine, bir sanat galerisi açar.



Galerisine gelen genç bir savaş gazisinde resim yeteneği olduğunu keşfeden MAX, onunla yakınlaşır ve cesaretlendirir. Bu genç adamın adı Adolf Hitler'dir. Adolf, yalnız ve parasız bir yaşam sürmektedir ve resim düşüncelerini dile getirmesi için bir araçtır. Ancak bu hırslı genç, kısa zamanda politika arenasına girecek ve 20. yüzyıla damgasını vuracaktır.



Diktatör olmadan önceki gençlik yıllarını konu alarak Hitler'e farklı bir açıdan bakmaya çalışan "Genç Hitler", tarihin en faşist liderlerinden birini hümanist bir bakışla ele aldığı yolunda sert eleştiriler aldı. Yine de pek anlatılamayan bir dönemi ele aldığı için filmin ilginç olduğu söylenebilir..

Currently have 0 yorum:

Leave a Reply

Yorum Gönder